ΛΑΜΠΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σήμερα το απόγευμα, στον κατάμεστο από πλήθος πιστών και φιλομούσων Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως πραγματοποιήθηκε λαμπρή Πνευματική Μουσική Εκδήλωση, που επισφράγισε τις εορταστικές και λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των δέκα χρόνων από την Αδελφοποίηση των Χορωδιών Αγίου Γεωργίου Καρύκη Αθηνών και Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, συμμετείχαν οι δύο Χορωδίες και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και  παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία έργα εκκλησιαστικής, κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων κ.κ.Νικολάου Βάλσαμου και Ιωάννου Αργυρίου, με τη συμμετοχή της σοπράνο κας Ρενίσα Λάτσκα και του βαρύτονου κ.  Νικολάου Καραγκιαούρη, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του και προσέφερε στον κ. Νικόλαο Βάλσαμο, χοράρχη της Χορωδίας του Αγίου Γεωργίου Καρύκη αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου,με τις ευχές του για τα ονοματήριά του.

Η Εκδήλωση έκλεισε με τα Συριανά Κάλαντα, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.Δωροθέου Β' λέγοντος ότι "τα κάλαντα μας εισόδευσαν στις εορτές που έρχονται, τις οποίες εύχομαι να διέλθουμε όλοι με υγεία και να είναι ειρηνικό το νέο Έτος"!

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως, ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης εξήγγελλε την διοργάνωση, κατά μήνα Ιανουάριο, επετειακής εκδηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετούς Ποιμαντορίας του Σεβσμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.   

  

Εκτύπωση