ΙΕΡΑ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη της ιεράς Τήνου.

Μετά το πέρας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, του ιερού κουβουκλίου βασταζομένου υπό ανδρών της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά τιμητικού αγήματος με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, με τη συμμετοχή Κληρικών, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών  Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως, απομάχων ναυτικών και πλήθους ευσεβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας το ΠΛΣ 609, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου είχαν προσορμίσει αποδίδοντας τιμές στον προστάτη Άγιό τους με συριγμούς και καύση καπνογόνων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email