ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΖΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΖΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ & ΕΠΙΔΟΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ "ΑΡΤΕΜΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ"

Σήμερα το απόγευμα, στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , ως Πρόεδρος του ΔΣ του "ΑΡΤΕΜΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ", επέδωσε τις ετήσιες Υποτροφίες σε  12 φοιτητές και σπουδαστὲς της Σύρου, οι οποίοι φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των Αθηνών, του Πειραιώς, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και των Πατρών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Αντιδημάρχου κ. Γ. Παπαμανώλη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Π. Χρυσαφίδη και οικογενών των υποτρόφων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Φιλάρετο και το φιλεύσπλαχνο και ελεήμον της καρδίας του, καθώς και την αναγκαιότητα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης για την υπέρβαση της παρατεινόμενης δεινής οικονομικής συγκυρίας, μίλησε συνοπτικά για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη σε περιόδους δύσκολες, όπως η σημερινή, και υπογράμμισε την αισιοδοξία του ότι, παρά τα μειωμένα έσοδα του εφετινού Εράνου Αγάπης και Φιλαδελφίας, η Ιερά Μητρόπολη θα μπορέσει να συνεχίσει και εφέτος την προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο άνθρωπο, και ιδιαίτερα προς τους νέους, προσφορά της, χάρη στις φιλάνθρωπες χορηγίες Ευεργετών, οι οποίοι θα ανταποκριθούν στα παρακλητικά αιτήματά του 

Ακολούθως, και πριν την επίδοση των Υποτροφιών, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και του "Αρτεμείου Ιδρύματος" ανέγνωσε το ιδρυτικό του Ιδρύματος απόσπασμα από τη Διαθήκη της αειμνήστου Γεωργίας Αρτέμη, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιδρύματος και υπενθύμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη πέρυσι χορήγησε φοιτητικά επιδόματα σε 37 φοιτητές και σπουδαστές χάρη στη χορηγία Μυκονίου Επιχειρηματία, ο οποίος κάθε χρόνο ενισχύει πλουσιοπάροχα το έργο φοιτητικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως.   


Εκτύπωση   Email