ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒ. κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Μυκόνου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη,  και τέλεσε μνημόσυνο φιλογενούς και φιλανθρώπου Μυκονίας, τα τέκνα της οποίας συνεχίζουν  την προς το συνάνθρωπο αγάπη και προσφορά της, στηρίζοντας και ενισχύοντας το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εξ αφορμής δε του ονόματός της, Φλώρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αφού υπογράμμισε ότι ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ομοιάζει με τον Άγιο, του οποίου φέρει το όνομα, τόνισε ότι η αείμνηστη Φλώρα, όπως ο Άγιος Φλώρος υπήρξε μαρμαρογλύπτης, ο οποίος έδινε μορφή και ζωή στο ακατέργαστο και  άψυχο μάρμαρο,  έτσι και η αείμνηστη Φλώρα σμίλευσε με την απλότητά της, την πίστη της και τις αρετές της τις καρδιές των παιδιών της, τα οποία ανέθρεψε, μεγάλωσε και παρέδωσε στην κοινωνία τίμιους και καλούς  οικογενειάρχες, που σήμερα, με τις οικογένειές συνεχίζουν την παράδοση και τις παρακαταθήκες της αοιδίμου μητέρας τους.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα.


Εκτύπωση   Email