ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ

Την εικόνα του «Νυμφίου Χριστού», ιστορημένη με αυγοτέμπερα από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, όταν ακόμη ήταν 15 ετών(1842), φέρουσα επ’ αυτής ιδιόγραφες αναφορές του αειμνήστου Ιεράρχου, από την παιδική του ηλικία μέχρι την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Σύρου (1866), εδώρισε στην Ιερά Μητρόπολη ο τρισέγγονος της αδελφής του, Κλεοπάτρας Λυκούργου, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Μιχαήλ Γ. Σακελλαρίου.

Ο κ. Καθηγητής προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄και του παρέδωσε την  Εικόνα, λέγων ότι αυτή «ανήκει στην πνευματική περιουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, την οποία ο αοίδιμος Αλέξανδρος, έστω και δι’ εννέα έτη, από το 1866 έως το 1875, διηκόνησε».

Η εικόνα αυτή προστίθεται στον πνευματικό θησαυρό των κειμηλίων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχώς εμπλουτίζει με δωρεές των οικογενών τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου μποστά στο περίτεχνο γραφείο, που δώρισαν οι Άγγλοι ομογενείς στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, κατά την επίσκεψή του στην Αγγλία το 1869, για να τελέσει τα εγκαίνια του Ορθοδόξου Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Λίβερπουλ:


Εκτύπωση   Email