ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΑΜΑ.

Συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', ετέλεσε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου την πρώτη από της Χειροτονίας του Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, επληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος προσφώνησε τον Μητροπολίτη, του ευχήθηκε ανέφελον και ακύμαντον Ποιμαντορίαν και του προσέφερε εκ μέρους της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, αντίγραφο της ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης. Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος αντιφώνησε ευχαριστώντας την Μεγαλόχαρη Παναγία μας και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και τη στήριξή του.

Τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε χθες στο λιμάνι του νησιού ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών με την συνοδεία του προσκύνησαν το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και αφού εναπέθεσε το Εγκόλπιό του εκπληρώνοντας το προσωπικό του τάμα, ανέγνωσε τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου προσεκύνησαν το Καθολικό της Μονής και την Τιμίας Κάρα της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

 

 


Εκτύπωση   Email