ΕΥΧΕΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΟΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κ.ΣΥΜΕΩΝ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Συμεών, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συγχοροστατούντων  των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ,Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Σιδηροκάστρου κ.Μακαρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Παροναξίας κ.Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου.

Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισης του Θεού, διά της πράξεως και της θεωρίας, μέσω της προσευχής , της μελέτης της Αγίας Γραφής και του φωτισμού της ψυχής.

Ευχόμενος δε προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών,τόνισε χαρακτηριστικά: "Παρ` ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης σας ανεκοίνωσε ότι θα εορτάσει τα ονοματήριά του μόνος, ο σεβασμός όλων μας προς το πρόσωπό του μας υπαγόρευσε, εφ` όσον ευρισκόμεθα στην Αθήνα για τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, να προσέλθουμε και να τον τιμήσουμε και να ευχηθούμε για τη συνέχιση της καλλικάρπου Διακονίας του".    

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ευχαριστήσας τους προσελθόντας Αρχιερείς, Ιερείς και πιστούς, αναφέρθηκε στην αυριανή 13η επέτειο της εις Επίσκοπο Χειροτονίας του και ζήτησε από όλους να προσεύχονται στο Θεό να του δίνει δύναμη, ώστε να φανερώνει τις αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου Προφήτου Συμεών, του οποίου το όνομα, όπως είπε, φέρει με μεγάλη ευθύνη και βάρος πνευματικό.


Εκτύπωση   Email