ΟΙ ΚΙΜΩΛΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΝ ΚΙΜΩΛΩ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφιχθείς νωρίς το πρωί με σκάφος από την ιερά νήσο Μήλο στην Κίμωλο, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης, συμπαρστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και Κληρικούς της Μήλου, παρουσία  των Δημάρχων Κιμώλου κ. Κωνστ. Βεντούρη και Σίφνου κ. Ανδρ. Μπαμπούνη, του Επάρχου Σίφνου, Μήλου και ΚΙμώλου κ. Νικ. Βενάκη, του Διευθυντού Α.Τ. Κιμώλου, του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Κιμώλου, μαθητών όλων των Εκπαιδευτικών βαθμίδων, συνοδευομένων από τους Εκπαιδευτικούς τους, και πλήθους ΚΙμωλίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πιστούς για την πολυπληθή παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους μαθητές, που, όπως είπε, αποτελούν την ελπίδα της Εκκλησίας και της Πατρίδος.

Απευθυνόμενος δε προς τους Κιμωλίους, τους κάλεσε να "αξιοποιήσουν" την Οσία Μεθοδία, προστρέχοντας στις πρεσβείες της και την παρρησία της προς τον Κύριο και εκζητώντας δύναμη στην αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών της καθημερινότητας.

Το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου, στο Μέσα Κάστρο, δίπλα στο κελλί, στο οποίο ασκήτευσε και εθαυματούργησε η Οσία Μεθοδία, θα τελεσθεί Μέγας Μεθέορτος Εσπερινός.


Εκτύπωση   Email