ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ "ΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΚΑΛΛΟΣ" ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πρωτεύουσας της ακριτικής Λήμνου Μυρίνης, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Σύρου Δωροθέου Β' και Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, του Δημάρχου Λήμνου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Αρχιμ. Φιλοθέου και πολλών Λημνίων, παρουσιάστηκε απόψε, σε λαμπρή Εκδήλωση, το Συλλεκτικό Λεύκωμα "ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΣ", που εκδόθηκε από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κόποις και μερίμνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου, και είναι αφιερωμένο στα 150 χρόνια συνεχούς ποιμαντικής, κηρυκτικής και κοινωνικής δράσεως και διακονιας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Το Λεύκωμα, που συμποσούται σε 200 σελίδες και κοσμείται με 250 φωτογραφίες, απεικονίζουσες την ιστορική και πνευματική πορεία του Ναού, παρουσίασαν ο Αρχιμ. Δημήτριος Τσιαφάς, η Θεολόγος κα Μαρία Αυγουλούπη και η φιλόλογος κα Χαριτίνη Φωτοπούλου, ενώ αναγνώσθηκε το κείμενο παρουσίασης του Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, για λόγους ανωτέρους της θελήσεώς του.

Εν συνεχεία, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Μητροπολιτικού Ναού έψαλε το δοξαστικό της εορτής της Αγίας Τριάδος, Μαθητές του Γυμνασίου Μυρίνης απήγγειλαν ποιήματά τους για τον ελευθερωτή της Λήμνου Ναύαρχο Κουντουριώτη και την Ορθοδοξία, ενώ το Παράρτημα Λήμνου του Λυκείου Ελληνίδων απέδωσε θαυμάσια Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Την επιμέλεια της Εκδηλώσεως είχε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυρίνης Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Γιουρνάρης.

Αύριο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυρίνης θα τελεσθεί Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία και επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιεροθέου και τοις ονοματηρίοις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Ζιχνών.

    


Εκτύπωση   Email