"ΕΙΣ ΔΗΛΟΝ ΑΜΦΙΕΤΕΙΣ ΑΠΑΡΧΑΙ" - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

O Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην Επιστημονική Εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας Μυκόνου το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, με το γενικό τίτλο "Εις Δήλον Αμφιετείς Απαρχαί",με σκοπό την προβολή και περαιτέρω ανασκαφική διερεύνηση της Δήλου,παρουσία εκλεκτών Επιστημόνων, Αρχαιολόγων, Συντηρητών, Εκπροσώπων της Γαλλικής Αρχαιολογικής ΣΧολής, που επί δεκαετίες πραγματοποιεί ανασκαφές στη Δήλο, του Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού Ν. Αιγαίου κ. Σ. Πρίγκου, του Αντιδημάρχου Μυκόνου κ. Μιλτ. Ατζαμόγλου, του επί τιμή Δημάρχου κ. Μάνθου Αποστόλου και πολλών Μυκονίων.

Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκαν Εισηγήσεις του Δρος κ. Δημήτρη Αθανασούλη, Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, με θέμα " Δήλος-Μύκονος: ανασχεδιάζοντας το δίκτυο μνημείων και μουσείων ενός διεθνούς τουριστικού προορισμού", του Δρος Jean Charles Moretti, της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, με θέμα "Ο Άτλας της Δήλου" και του κ. Γ. Μητσούλη, Τμηματάρχη Μελετών και έργων στην ΕΦΑ Κυκλάδων, με θέμα "Νέες προκλήσεις: Μελέτες για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Δήλου".

Τέλος, έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Allegro ma non troppo. Mια διήγηση με άλλο τρόπο» του Ντίνου Τσάκου, Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων, από τον συγγραφέα και τη Δρ Ζώζη Παπαδοπούλου, Τμηματάρχη Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το οποίο αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οδοιπορικό του συγγραφέα σε πρόσωπα και γεγονότα της Μυκόνου, από το 1965 μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τους διοργανωτές και εισηγητές της Εκδηλώσεως και τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή για την έκδοση του Βιβλίου "Ο ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ", το οποίο προμηθεύθηκε για να εμπλουτίσει τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.   


Εκτύπωση   Email