ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME ΤΟN ΠΡΕΣΒΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ κ.κ. David D. Pearce

Τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ επεσκέφθη σήμερα το απόγευμα, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ερμούπολη, ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. David D. Pearce, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο οποίος έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Σεβασμιώτατο.    

Κατά τη διάρκεια της μακράς συναντήσεώς τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Πρέσβυς κ. David D. Pearce συνομίλησαν για θέματα, που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα και για τη συμπαράσταση του Αμερικανικού Λαού και ιδιαίτερα των Ελληνοαμερικανών στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού υπογράμμισε ότι θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την παρουσία του κ. Πρέσβυ στις Κυκλάδες, αναφέρθηκε στα προβλήματα, που, ως εκ της οικονομικής συγκυρίας, παρουσιάζονται στη Σύρο και τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει και τόνισε την αρμονική συμβίωση Ορθοδόξων και ΡΚαθολικών τόσο στη Σύρο, όσο και σε άλλα νησιά.  

Ο κ. David D. Pearce αναγνώρισε το σημαντικό έργο, που προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εξέφρασε το θαυμασμό του γιά τη Σύρο και την ιστορία της, καθώς και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προέτρεψε τον κ. Πρέσβυ να επισκεφθεί την Τήνο, για να προσκυνήσει την Εικόνα της Μεγαλόχαρης, και τη Μήλο, για να θαυμάσει το Πρωτοχριστιανικό μνημείο των Κατακομβών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου, ενώ ο Πρέσβυς κ. David D. Pearce, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο εξαίρετο Λεύκωμα με φωτογραφίες της ιδιαιτέρας του πατρίδας και το προσωπικό του έμβλημα, το οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τοποθέτησε στην προθήκη του Γραφείου του, όπου και το συλλεκτικό Δελτάριο με τις υπογραφές όλων των Προέδρων των ΗΠΑ.

Τέλος, ο Σεβασμιὠτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ξενάγησε τον κ. Πρέσβυ στο κτήριο της Μητροπόλεως και τη Βιβλιοθήκη, για την οποία κ. David D. Pearce εξέφρασε το θαυμασμό του, λέγοντας ότι θα του άρεσε να διαβάζει εκεί.    


Εκτύπωση   Email