ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ"

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στο γραφικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας, της επιλεγομένης "των Κυνηγών", εγερθέντος το 1824, στο θέρετρο του Άνω Μάννα, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της περιοχής, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χάλαρη, παρουσία του Προέδρου και των Μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, ο οποίος τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Ευστάθιο, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου, του Αντιδημάρχου Σύρου Ερμούπολης κ. Αλέξ.Αθανασίου, του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Μάννα και πολλών πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε τα εγκαίνια του νεόδμητου Κωδωνοστασίου, που ο ανήγειρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος, με τη συνδρομή της Εκκλησίας και τη χορηγία φιλευσεβών Συρίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου και τους συνεχάρη για την αγάπη, με την οποία περιβάλλουν το ιερό Παρεκκλήσιο, και για τη μέριμνά τους προ πενταετίας γι` αυτό, χωρίς την οποία θα είχε ήδη καταρρεύσει.

Ευχήθηκε, επίσης, οι ήχοι των κωδών του να μη γλυκαίνουν μόνο την ακοή και την ψυχή των πιστών, αλλά να γίνονται ένα προσκλητήριο προς την Εκκλησία, όπου τελεσιουργείται το μυστήριο της αγάπης, όπως και ο σήμερα εορταζόμενος άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος κηρύττει, η Οποία αγαπά και αγκαλιάζει τους πάντες, και όσους Την αγαπούν και όσους δεν συγκινούνται από την πρόσκλησή Της προς όλους να συμμετάσχουν σε μια κοινωνία αγάπης προς το Θεό και το συνάνθρωπο. 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, παρατέθηκε μικρή δοχή στους παρισταμένους.


Εκτύπωση   Email