ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 8ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ "ANIMASYROS 8.0"

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων "ANIMASYROS 8.0", που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από φιλότεχνους και λάτρεις των κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό  ιστορικό Θέατρο "AΠΟΛΛΩΝ", στην Ερμούπολη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ο  Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δαδάος ,ο οποίος ανέγνωσε χαιρετισμό του απουσιάοντος Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Ιωάννης Ράμφος, ενώ προβλήθηκε σε video χαιρετισμός  του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρίες και τις δράσεις και δυνατότητες συμμετοχής τους στη δημιουργία της σύγχρονης τέχνης των κινουμένων σχεδίων, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους τους και τους ευχαρίστησε διότι επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής του Διεθνούς αυτού Φεστιβάλ την Ερμούπολη και τη Σύρο, που προβάλλεται έτσι διεθνώς ως τόπος πολιτισμού, πολυπολιτισμικών αναζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της Όπερας του Στράους "Νυχτερίδα" σε κινούμενα σχέδια.


Εκτύπωση   Email