Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Η Δεσποτική Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε, με τη λειτουργική παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β',  σε δύο νησιά στην εσαχτιά της Ιεράς Μητροπόλεως, τη Σίκινο, χθες, και τη Φολέγανδρο, σήμερα στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στη Χώρα, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της νήσου, όλων των βαθμίδων, με επικεφαλής τις Καθηγήτριες (ήταν πρόδηλη η ανησυχητική έλλειψη Διδασκάλων και Καθηγητών στη Φολέγανδρο).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία του Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και το Λυτρωτικό έργο του Κυρίου, παρακαταθήκη του Οποίου είναι τα Μυστήρια της Μετανοίας και της Θείας Ευχαριστίας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους της νήσου για το ποιμαντικό τους έργο και ευχήθηκε στους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έγινε δέκτης συγκινητικών εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού εκ μέρους των πιστών.

Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας, συνόδευσε, κατά το τοπικό έθος, την αγία Εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην οικία του νέου "πανηγυρά", όπου παρετέθη παραδοσιακή δοχή.

Εκτύπωση