ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ Τ.ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', με κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η 'Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο, ενώ εκατοντάδες προσκυνητών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό συνεχίζουν να συρρέουν περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου οδού Βουλιαγμένης Αθηνών και Α' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς και τους Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος. Την ευθύνη του συντονισμού της Εορτής είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, ενώ τους χορούς πλαισίωσαν ιεροψάλτες υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη  κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Κατά το κήρυγμά του, ο π. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων είπε: "...επειδή ο Σταυρός είναι κενός γιατί: α. Οδηγεί στην Ανάσταση. Το όργανο του θανάτου δεν μπόρεσε να κρατήσει τον αρχηγό της ζωής, β. Είναι πρόσκληση στον καθένα μας να ακολουθήσει τη σταυρική πορεία του Χριστιανού, και γ. Είναι η παρηγορία της Θεοτόκου η οποία βλέποντας τον Χριστό στο Σταυρό, πόνεσε φοβερά και τώρα με τον κενό Σταυρό χαίρεται την Ανάσταση του Υιού της."

Στο τέλος της Ακολουθίας διενεμήθη ο ευλογημένος βασιλικός ενώ η ευλογία της Παναγίας ήταν διακριτή στον κόσμο.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email