ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ Ρ/Κ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ.  Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου, μετέβη απόψε στον ΡΚαθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο, όπου παρέστη στις τελεσθείσες Ακολουθίες, επί τη ολοκληρώσει των εργασιών συντηρήσεως, ανακαινίσεως και αποκαταστάσεως του ιστορικού Ναού, οι οποίες διήρκεσαν 10 χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', προσέφερε στο Ναό κρυστάλλινο χερνιβόξεστρο, συνεχάρη τον πρώην Επίσκοπο κ. Φραγκίσκο, επί της Αρχιερατείας του οποίου ξεκίνησαν οι εργασίες, και τον νυν Επίσκοπο κ. Πέτρο, επί των ημερών του οποίου ολοκληρώθηκαν, και ευχήθηκε ο Ναός να είναι τόπος μετανοίας και πνευματικής αναγεννήσεως για τους πιστούς.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Διοικητές της Ναυτικής Βάσης, της Πυροσβεστικής και του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου, Αξιωματικοί του Τάγματος Εθνοφυλακής, Πολιτευτές και Υποψήφιοι Βουλευτές, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, μέλη της Ομάδας Συντήρησης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ξεναγήθηκε από την Αρχειονόμο κα Δαλεζίου στα προσκτίσματα του Ναού, όπου φυλάσσεται παλαιό Βαπτιστήριο και σπάνιο Αρχειακό υλικό από την ιστορία του Ναού.


Εκτύπωση   Email