ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΜΗΛΟ

Σήμερα το πρωί,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της επιλεγομένης "Κορφιάτισσας", στις Πλάκες της ιεράς νήσου Μήλου,  παρουσία του Δημάρχου Μήλου, του Διευθυντού του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενάρχη Μήλου και πολλών πιστών, Μηλίων και παραθεριστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη, Πατερική Δογματική Διδασκαλία περί της Γεννήσεως της Θεοτόκου και τόνισε τη σημασία της εορτής, ως απαρχής των εορτών και των γεγονότων, που συνύφαναν το σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Τέλος, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, π. Χαράλαμπο και τους Επιτρόπους για την οργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και τον παριστάμενο Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, για τις επιτυχείς παρεμβάσεις του στην εξιχνίαση έκνομων ενεργειών σε παρεκκλήσια της Μήλου, της Κιμώλου και της Πολυαίγου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προέστη της, κατά το έθος, λιτανεύσεως της ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού.


Εκτύπωση   Email