ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΡΥΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

Το εσπέρας της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσεως Σίφνου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, τους Πατέρες της Μονής και Εφημερίους της νήσου, με την παρουσία του Δημάρχου Σίφνου, του πολιτευτού των Κυκλάδων και υποψηφίου Βουλευτού της ΝΔ, ιατρού κ. Γεωργίου Χριστόπουλου, του Επάρχου Σίφνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  και Αντιδημάρχων Σίφνου, του Προέδρου της Ενώσεως Σιφνίων και μεγάλου πλήθους πιστών, Σιφνίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές των "πολυαρέτων", κατά τον υμνογράφο, Θεοπατόρων, που οι ίδιοι μετέδωσαν στην Θεοτόκο και έτσι ανεδείχθη "ευρύχωρος χώρα του αχωρήτου Θεού".

Συνεχάρη, τέλος, τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής για τον προευτρεπισμό της πανηγύρεως και το επιτελούμενο έργο τους, το οποίο κατέστησε την Ιερά Μονή Βρύσεως κέντρο και εστία πνευματικής και κοινωνικής δράσεως και προσφοράς.


Εκτύπωση   Email