ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Το ιερό νησί της Τήνου επισκέφθησαν προσκυνηματικώς τόσον ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ όσο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, οι οποίοι και συνηντήθησαν δι’ ολίγον στην αίθουσα τελέτων του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας.

Τους Μακαριωτάτους υπεδέχθη ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, ο Ιερός Κλήρος, τα μέλη της Διοικούσης το Ιερόν Ίδρυμα Επιτροπής, ενώ κατά την άφιξη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου στον προβλήτα της Τήνου, ήσαν κατά την υποδοχή ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο κ. Έπαρχος Τήνου και ο κ. Δήμαρχος Τήνου.

Μετά την άφιξη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, το πρώτον επισκεπτομένου ως Πατριάρχου το ιερό νησί, τελέσθηκε κατά το εκκλησιαστικόν έθος Δοξολογική Δέησις  στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Νέας Γουινέας κ. Γεώργιος και Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόδωρος θα ιερουργήσει αύριον στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, επέστρεψε αυθημερόν μετά την προσκυνηματική του επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ πριν την αναχώρησή του ο Αξιότιμος Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, του επέδωσε στο Λιμεναρχείο τον θυρεό του Λιμεναρχείου Τήνου και ζήτησε την ευλογία του.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

Εκτύπωση