ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΕΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος από το Γραφείο της Συνοδικής Αγωγής Νεότητος, της Εκκλησίας της Ελλάδος το Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελάς, της Ι. Μ. Βεροίας από τις 25 έως και τις 28 Αυγούστου ε.έ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, ξεκίνησαν με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Παντελεήμονας,  στο Παύλειο Συνεδριακό Κέντρο, παρόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου κ. Παύλου και Κίτρους κ. Γεωργίου.

Μετά τους χαιρετισμούς του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτου Πολύκαρπου Μπόγρη, του μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, που ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος και του οικείου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, ακολούθησε η κεντρική εισήγηση από τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ανέστη Κεσελόπουλου με θέμα: «Ζώντας στην πολύ-πολιτισμική Ελλάδα: Τα σύγχρονα αιτήματα και η απόκριση της κατήχησης».

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Σεβ. Βεροίας μετέβη στο Ιερό προσκύνημα. Τον υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος και Κίτρους κ. Γεώργιος και οι σύνεδροι. Μετείχε στις εργασίες και την εξαγωγή πορισμάτων των πέντε ομάδων εργασίας του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου και απεύθυνε πατρικούς λόγους και ευλογίες στους συνέδρους.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Συνεδρίου, τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, Σισανίου κ. Παύλου, Κίτρους κ. Γεώργιου και  Βεροίας κ. Παντελεήμονος. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων και των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 135 σύνεδροι εκπρόσωποι από 55 Μητροπόλεις. Την Ιερά μας Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών μας Σχολείων. 


Εκτύπωση   Email