ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Καμερούν κ. Γρηγορίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νουβίας κ. Ναρκίσου και του φιλοξενούντος Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και τέλεσε μετ' αυτών το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεγάρων κυρού Βαρθολομαίου.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε με καρδιακούς λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης στον αοίδιμο Ιεράρχη, τονίζοντας τα χαρίσματα, που περικοσμούσαν  τον αείμνηστο Βαρθολομαίο, τον πρώτο Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Μεγάρων και  επί δεκαετίες κλεΐσαντα αυτήν,  και ομίλησε για τη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, ως θεμελίου, επί του οποίου εδράζεται η κατ' Επαρχίες Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, κατά το οποίο συνευχήθηκαν πολλοί Κληρικοί, οι τοπικές Αρχές, οι οικογενείς του μεταστάντος και πολλοί πιστοί, παρετέθη δοχή στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο.


Εκτύπωση   Email