Ο “ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Το εσπέρας της Κυριακής, 23 Αυγούστου, εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε, κατά το Τυπικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, η Ακολουθία των Εγκωμίων προς τη Θεοτόκο, την οποία συνδιοργάνωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Φιλόπτωχο Ταμείο και το Χορευτικό Τμήμα της Νεανικής Συντροφιάς του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου.

Κατά την Ακολουθία ομίλησε ο Εφημέριος του Αγίου Νικολάου,Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ ανθρώπων και Θεού, προς τον Οποίο, με τη μητρική Της παρρησία, μεσιτεύει υπερ των επικαλουμένων τη χάρη και τη βοήθειά Της.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Χορευτικό Τμήμα του Αγίου Νικολάου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός,ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και απηύθυνε προς όλους τις ευχές του, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κοσμάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Μώτος καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών, Συρίων και παραθεριστών.

Επιλέγων τις εκδηλώσεις, ο Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία τους, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, την Οικογένεια Μαρίας και Παναγιώτη Δεναξά, το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος και τους γονείς τους, και τους κ. Νίκο Σολάρη και κα Μαρία Φραγκογιάννη για την παρουσίαση των παραδοσιακών Χορών.

Εκτύπωση