Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, συμπαραστατουμένου υπό των Κληρικών του Ιερού Ιδρύματος και της Ιεράς Νήσου, παρεπιδημούντων Ιερέων και Διακόνων και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από όλες τις περιοχές της ελληνικής πατρίδος και του εξωτερικού, όπου κατά το έθος εψάλλησαν και τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβ. κ. Δανιήλ ομίλησε επικαίρως και αναφέρθηκε σε δύο νόμους.

Ο πρώτος είναι ο νόμος στον οποίον υπήχθη και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Μητέρα Του, στον νόμο του θανάτου, τον κοινό ανθρώπινο νόμο ο οποίος βέβαια, δεν αφορούσε τον Θεό αλλά εμάς τους αμαρτωλούς, στον οποίον όμως, από συμπάθεια, και ο ίδιος υποτάχθηκε και η Μητέρα Του.

Ο δεύτερος είναι ο νόμος στην ελπίδα της Αναστάσεως, "μετέστη προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής", ο οποίος στηρίζεται στον νόμο του Κυρίου, "ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνει ζήσεται".

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Γ. Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.


Εκτύπωση   Email