«ΣΥΝΕΠΛΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ...» ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ

Στη Νάξο μετέβη σήμερα το πρωί μέσω Μυκόνου ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο για την προλαβούσα ονοματική του εορτή.

Ο Σεβ. κ. Καλλίνικος πληροφορηθείς την εκδημία του εικονοφύλακος του Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου, Νικολάου Βιδάλη, τον οποίον εγνώριζε και εξετίμα, συνέπλευσε μετ΄ ολίγον με τον Σεβ. κ. Δωρόθεο Β’ και τον Αρχιδιάκονό του π. Δωρόθεο προς την Ιερά Νήσο και προέστη της εξοδίου Ακολουθίας, συμπαραστατούμενος από τους Κληρικούς του νησιού, την οποίαν παρηκολούθησαν πλήθος Τηνίων από το χωρίον Δύο Χωρία, όπου και η γενέτειρα του εκλιπόντος, την πόλη και την γύρω περιοχή αλλά και η Ηγουμένη και Μοναχές της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου διότι η εξ αίματος θεία του μακαριστή μοναχή Θεοφανώ Βιδάλη, υπήρξε εκ των αξιοτιμήτων και αξιοσεβάστων μοναζουσών.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Καλλίνικο για την παρουσία του και στην επικήδεια ομιλία του αναφέρθηκε στις πολλές αρετές και τα χαρίσματα που περικοσμούσαν τον εκλιπόντα υπάλληλο του Ιερού Ιδρύματος, ο οποίος υπήρξε πιστός, ηγαπημένος και αφοσιωμένος φίλος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «...εφύλασσες την αγία Εικόνα πάντοτε με σεβασμό, τιμή και ευλάβεια και η Παναγία λίγο πριν την απόδοση της εορτής της Μετατάσεώς της, παρέλαβε την ψυχή σου και μαζί της την μετέφερε στους ουρανούς και σε τοποθέτησε εκεί όπου άξιζε, δίπλα στο θρόνο της μεγαλωσύνης του Θεού, από όπου να εύχεσαι για όλους μας!» και ευχήθηκε στους γονείς και τα αδέλφια του, υγεία και δύναμη και προέτρεψε τους παρισταμένους με την προσευχή τους να ενισχύσουν τους οικογενείς του.

Η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος επαιάνισε πένθιμους ύμνους, ενώ ψηφίσματα εξέδωσαν τόσο η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος όσο και ο Σύλλογος Τακτικών Υπαλλήλων του οποίου υπήρξε μέλος.

 

 

Εκτύπωση