ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

            Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταφθάνουν καθημερινά στο ιερό νησί της Τήνου και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο περίπυστο Εικόνισμα της Παναγίας.

            Όλοι αναζητούν το φυλλάδιο με το ιστορικό της Ευρέσεως και την φιλανθρωπική δράση του Ιερού Ιδρύματος από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα το οποίο και τυπώνει η Διοικούσα Επιτροπή κατά εκατοντάδες χιλιάδες και διανέμεται δωρεάν.

            Εκεί οι προσκυνητές πληροφορούνται ότι και το "φιλότιμο" που προαιρετικά ρίχνουν στο παγκάρι για το κερί τους και τα τιμαλφή αναθήματα που αυτοπροαίρετα προσφέρουν αξιοποιούνται με τον καλύτερο και προσφορότερο τρόπο και ανταποδίδονται προς τον λαό του Θεού στην Τήνο αλλά και πανελληνίως για την πραγματοποίηση του μεγάλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί το Ιερό Ίδρυμα.

            Μια προσκυνήτρια χθές είπε χαρακτηριστικά στον παριστέμενο υπάλληλο ρίχνωντας το δαχτυλίδι της στο κυτίο τιμαλφών: "το προφέρω εδώ, στην Παναγία, με όλη μου την καρδιά γιατί ξέρω ότι θα μεταμορφωθεί σε χειρονομία αγάπης για τον συνάνθρωπό μου! Το ίδιο έκανε και η μητέρα μου η οποία από μωρό παιδί με έφερνε στην Τήνο."

            Ανάμεσα στους προσκυνητές σήμερα με πολλή διάκριση ο καταγόμενος εξ Άνδρου, και εκ του χωρίου Στραπουργιές, Γερουσιαστής των ΗΠΑ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος κάθε χρόνο πραγματοποιεί προσκύνημα μεταφέροντας στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β' τον σεβασμό και την αγάπη των ομογενών της Αμερικής προς το ιερό Εικόνισμα αλλά και την ανγνώριση του μεγάλου έργου που προσφέρει το Ιερό Ίδρυμα.

            Εν συνεχεία στην αίθουσα υποδοχής ο κ. Ραπτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τήνου με τον οποίον αντήλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα που γενικότερα σήμερα απασχολούν τον τόπο, παρόντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Γ. Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευαγγέλου Καλογήρου και του Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοιάρχου ΛΣ κ. Βασιλείου Αποστολόπουλου.


Εκτύπωση   Email