ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΟΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

Με λαμπρότητα και συρροή χιλιάδων προσκυνητών από την Ελλάδα και ολο τον κόσμο η ιερά νήσος Τήνος εορτάζει τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το απόγευμα, στον πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β' συμπαραστατουμένου υπό του Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού, και Κληρικών από την Τήνο και άλλα μέρη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή Βουλευτών Κυκλαδων, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, των Ενδοξωτάτων Αρχηγών ΓΕΝ και Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Πολιτευτών Κυκλαδων, Εκπαιδευτικών και χιλιάδων πιστού λαού.

Νωρίτερα, περί την 7η μ.μ. στο παραπλεύρως του ιερού Ναού της Ευρέσεως Μαυσωλείο της "ΕΛΛΗΣ", παρουσία των Ενδοξοτάτων Αρχηγών του ΓΕΝ, του Λιμενικού Σώματος, αγήματος από το ελλιμενισμένο από χθές προς απόδοση τιμών αρματαγωγό "ΡΟΔΟΣ", της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος παιανιζούσης θριαμβευτικά εμβατήρια,  εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοπικών Αρχών και πολλών πιστών ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ετέλεσε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχηγό ΓΕΝ, το Δήμαρχο Τήνου, και από τον Γ. Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος.

Εν συνεχεία, παρετέθη μικρά δοχή στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ιδρύματος και περί την 8η μ.μ. ήρξατο ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός.         

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Εκτύπωση   Email