ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Το Σάββατο, 8 Αυγούστου, το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έπλευσε, μέσω Τήνου, στην Άνδρο και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Χώνες, παρουσία πλήθους πιστών, προς τους οποίους ομίλησε περί των θεολογικών μηνυμάτων της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και της προσκλήσεως σε κάθε πιστό να μεταμορφώσει τη ζωή του, διά της μετοχής του στο Θαβώρειο φως.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, απένειμε το Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως στον φιλογενή Άνδριο και επιτυχημένο στην Αμερική Επιχειρηματία κ.Ευάγγελο Λάβδα,ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε,  αποδίδει πολλαπλάσια τα τροφεία στην γενέτειρά του νήσο Άνδρο, μεριμνών και για τη συντήρηση των Ιερών της Ναών, όπως των Ναών Γενεσίου Θεοτόκου, στις Χώνες, και Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου.

"Ιδιαίτερα σήμερα", προσέθεσε, "όταν η Πατρίδα μας και ο Λαός μας διέρχονται τόσες δυσκολίες, επιβάλλεται οι πλέον δυνάμενοι Έλληνες να μιμηθούν το παράδειγμα του τιμηθέντος κ. Λάβδα και να συνεχίσουν τη μακραίωνη παραδοση των Ευεργετών του Γένους και του Λαού"!
Τέλος, συνεχάρη τον Μηχανικό κ.Πανταζή και τον κ.Καλογρίδη για τη συμβολή τους στα έργα συντηρήσεως και επισκευής των Ιερών Ναών της περιοχής. 


Εκτύπωση   Email