Η ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ΑΘηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνὺμου  Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Καλλιθέας και, εξ αφορμής αντικειμενικών δυσχερειών, προέβη στη σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Αγαθάγγελου Γιανναράκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Βρύσεως Σίφνου, στην οποία και θα διακονήσει.

Απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο  Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υπογράμμισε ότι " όπως οι Μυροφόρες τόλμησαν `όρθρου βαθέως` να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις και να κατευθυνθούν προς τον Τάφο του Κυρίου, όπως ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος τόλμησαν να ζητήσουν από τον Πιλάτο το Σώμα Του, έτσι και εμείς σήμερα τολμούμε, αναξίως μεν, αλλ' επικαλούμενοι το έλεος και τη βοήθεια του Θεού, να χειροτονήσουμε ένα νέο Πρεσβύτερο, ο οποίος θα άπτεται το Σώμα του Κυρίου. Και αν αυτή η τόλμη", συνέχισε, "είναι συγνωστή, δεν θα είναι συγνωστή καμία παρέκκλιση από την με φόβο Θεού επιτέλεση των καθηκόντων σου..."

Στη Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σίφνου κ.  Ανδρέας Μπαμπούνης, ο επί τιμή Δήμαρχος ΚΙμώλου Θεοδ. Μαγκανιώτης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σιφνίων κ. Αν. Ζαμπέλης, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί και πολλοί Σίφνιοι και Ενορίτες του Ναού.


Εκτύπωση   Email