ΥΠΟΔΟΧΗ 700 ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , άμα τη αφίξει του από την Πάρο, έπλευσε με μικρό σκάφος στην ιερά νήσο Τήνο και υπεδέχθη με εγκάρδιους λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επικεφαλής 700 Χαλκιδέων προσκυνητών, πραγματοποιεί την ετήσια προσκυνηματική αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην ιερά νήσο Τήνο, τηρών την υποθήκη, που κατέλιπε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χαλκίδος κυρός Γρηγόριος (Πλειανθός), ο Τήνιος.

Η υποδοχή εγένετο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τριαντάρου, γενετείρας του μακαριστού Γρηγορίου, όπου και τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την υποδοχή του, τονίζοντας ότι αισθάνεται ότι βρίσκεται "στο σπίτι" του, όπως, υπογράμμισε πρέπει να θεωρεί και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος τη Χαλκίδα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε τρισάγιο επί της προτομής του αειμνήστου Γρηγορίου στο προαύλιο του Ναού και εν συνεχεία, σε παρακείμενη αίθουσα, προβλήθηκε ντοκυμανταίρ  των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, με θέμα τη ζωή του αοιδίμου Τηνίου Ιεράρχου.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email