Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΧΕΙΡ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Την φυλασσόμενη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς-Αγίας Άνδρου τιμία και άφθαρτο χείρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, εκόμισε, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β',ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλέξιος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σερρών, στα πλαίσια του υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών εορταζομένου "Έτους των Νεομαρτύρων".

Η επίσημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου εγένετο την Τετάρτη, 22 Απριλίου, στον αύλιο χώρο του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο οποίος με θερμούς λόγους αγάπης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', για τη συγκατάνευσή του στην μεταφορά του ιερού λειψάνου  και τον κομίσαντα αυτό Αρχιδιάκονο Αλέξιο.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος προεξήρχε του τελεσθέντος Εόρτιου Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Την επομένη, Πέμπτη, 23 Απριλίου, τελέσθηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία πάνδημη λιτανεία της αγίας εικόνος του Αγίου Γεωργίου και της τιμίας χειρός του Αγίου Παντελεήμονος, πρωθιερουργία, μερίμνη και επιστασία του Πρωθιερέως του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Νιγρίτης, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεωργίου Κελεμπέκη, ο οποίος ευχαρίστησε  ωσαύτως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β'.

Η τιμία χείρ του Αγίου Παντελεήμονος, για την προσκύνηση της οποίας συρρέουν πλήθη πιστών από την περιοχή, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη και τη Δράμα, που καταφθάνουν με λεωφορεία, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σερρών έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου.


Εκτύπωση   Email