ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Σήμερα το μεσημέρι,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έπλευσε με ταχύπλοο σκάφος στη Σίκινο και τέλεσε τον Πανηγυρικυό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασ. Μαρούλη, Δημοτικών Συμβούλων και απάντων των κατοίκων της νήσου.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης και διατήρησης των τοπικών εθίμων, όπως αυτό της κατ`έτος και εναλλάξ, βάσει σχετικού καταλόγου, φιλοξενίας της θαυματουργού εικόνος στο σπίτι του εκάστοτε "Πανηγυρά", ο οποίος την παραδίδει κάθε τέτοια μέρα στον επόμενο, ειπών χαρακτηριστικά ότι αυτή η πνευματική ιδιότυπη "σκυταλοδρομία" εγγυάται, ως διδάσκαλος, τη μετάδοση υγιούς εκκλησιαστικού φρονήματος στη ζωή των ανθρώπων. Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους Εφημερίους της νήσου,π. Σπυρὶδωνα Βουρλάκο και π.  Θεόδωρο Αρσενικό, καθώς και τους διακονητές της Ιεράς Μονής, για την αγάπη και τη μέριμνά τους προς αυτήν.

Ακολούθως, με το ίδιο ταχύπλοο έπλευσε στη γενέτειρά του νήσο Μύκονο και άμα τη αφίξει του προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, της επιλεγομένης "Πηγαδιωτίσσης"- Μεγάλης Παναγιάς, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιερώνυμου Νικολόπουλου, Α' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Προδρόμου, Εφημέριου του Ιερού Ναού Χρυσοκαστριωτίσσης Πλάκας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην Παναγία, ως την πρώτη πληροφορηθείσα την Ανάσταση του Κυρίου, και την εξ αυτής χαρά της, η οποία και σήμερα συγκινεί και χαροποιεί τις ψυχές των ανθρώπων και τους δίνει ελπίδα και δύναμη, με τη μεσιτική της προς τον Κύριο παρρησία.  

Αύριο το πρωί,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα πλεύσει στην Άνδρο και θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Πανηγυρίζουσας πολυαιώνιας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Αγίας, στην περιοχή Μπατσίου.


Εκτύπωση   Email