250 ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ

Η χαρά μας σήμερα ήταν ιδιαίτερη καθότι υποδεχθήκαμε διακόσιους πενήντα  μαθητές Λυκείου,  οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον κ. Λυκειάρχη και τους κ.κ. καθηγητές τους, έφτασαν στο Ι. Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής που φιλοξενείται για την περίοδο της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυαιώνια ιστορία του ιερού εικονίσματος και ξενάγησε τους μαθητές στον Ιερό και ιστορικό Ναό της Παναγιάς της Αγγελοχτισμένης. Ευχαρίστησε τον Λυκειάρχη κ. Διονύση Δημάκη και τους κ.κ. καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές, για την μετά χαράς αποδεχθείσα πρόσκλησή του, και στην συνέχεια τους ξενάγησε και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου Παραπορτιανής, στο Κάστρο. 

Τελειώνοντας μετέφερε στους μαθητές τις πατρικές ευχές και την αγάπη  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, και διένειμε, ως ευλογία, μία εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής.  


Εκτύπωση   Email