ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΑ ΣΤO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου. Προηγουμένως στα προπύλαια του Ναού έγινε η υποδοχή του Ιερού αποτμήματος λειψάνου του Αγίου Ιερέως Παναγή του Μπασιά από τον Ι. Ναό της Παναγίας  Χρούσσων, το οποίο προσεκόμισε στην ενορία μας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, με την ευχή και άδεια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Φλαβιανός προ του τέλους  του εσπερινού ομίλησε διδακτικότατα και θεμελίωσε θεολογικά την μεγάλη αρετή της Μετάνοιας όπως την βίωσε η  ασκήτρια της Ερήμου, Αγία Μαρία η Αιγυπτία και διένειμε στους πιστούς έντυπα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σχετικά με το μυστήριο της Μετανοίας και εικόνες του Αγίου προς ευλογία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε παρουσία  των Ιερέων της Χώρας, ιερά Παράκληση στο θαυματουργό  εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής, υπέρ των μελών του πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.  


Εκτύπωση   Email