Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Πίσω Μεριάς, νήσου Άνδρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Συρμαλένιου και Συρίγου, του Επάρχου Άνδρου κ. Λότσαρη, του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνδρου, Δημοτικού Συμβούλου, Εκπαιδευτικών και μαθητών του Μουστακείου Δημοτικού Σχολείου και του ΕΠΑΣ, πολλών μικρών παιδιών  και των κατοίκων του χωριού.

Στην ομιλία του,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην ταπείνωση και τη θέση του κάθε ανθρώπου στην καρδιά των συνανθρώπων του, σε μια αγαπητική σχέση, ως συνέπεια της πίστης και της με ταπεινή καρδιά του ανθρώπου στο Θεό.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Μνημόσυνο των αειμνήστων Ευεργετών της Εκπαίδευσης της περιοχής και της νήσου Άνδρου, Πέτρου Μουστάκα και των αδελφών του, για το έργο και την προσφορά των οποίων ομίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος και ο Έπαρχος Άνδρου, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε ο Θεός να στέλνει σε κάθε εποχή ανθρώπους, που δεν θα λησμονούν την παράδοση και τον τόπο,που γεννήθηκαν.

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη στην Εκδήλωση, που οργάνωσε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών στο Κινηματοθέατρο τη Χώρας Άνδρου, προς τιμήν επιφανών Ανδρίων. που διέπρεψαν στα Γράμματα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, μεταξύ των οποίων και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κοζάνης, κυρός Διονύσιος Ψαριανός.   

Στη συνέχεια, παρακολούθησε Εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Μουσικού Ομίλου Άνδρου.


Εκτύπωση   Email