Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με την συμπροσευχητική παρουσία πολλών πιστών από την Χώρα και την Άνω Μερά της Μυκόνου χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου,  στο παλαιό και ιστορικό Καθολικό της Ιεράς  και Γυναικείας Μονής της Παναγίας της Παλαιοκαστριανής τελέσθηκε από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. 

Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ομίλησε για το Πανσεβάσμιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, μετέφερε προς τους πιστούς τις ευχές και το αμέριστο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’ για την Ιερά Μονή και ενημέρωσε για το καταρτισθέν πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεσθούν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στο Μοναστήρι, από τους εφημερίους της Χώρας.   

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, όπου φιλοξενείται για την φετινή περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής και ομίλησε η Ελλογιμ. κα Βασιλική Γκότση καθηγήτρια Θεολόγος του Λυκείου.


Εκτύπωση   Email