ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε σήμερα Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

Τους Λειτουργικούς Ύμνους έψαλλαν οι χοροί του Ιερού Ιδρύματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο την οποία ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' επέλεξε με τον Εθνικό Ύμνο, ψαλλέντα υπό πάντων.

Στον Ναό, μαζί με τους εκ Ρουμανίας, Κύπρου και Αμερικής και πολλών περιοχών της Ελλάδος προσκυνητές, συνευχήθηκαν ο κ. Δήμαρχος Τήνου, ο κ. Έπαρχος Τήνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, οι Προϊστάμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Συλλόγων.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β'ευχαρίστησε και τον προοδοιπορίσαντα Δήμαρχο κ. Κροντηρά και τον σημερινό Δήμαρχο κ. Ορφανό για την αποδοχή τους να υλοποιήσουν μέσω των Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από αποδοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του προδοιπορήσαντος Περιφερειάρχη κ. Ι. Μαχαιρίδη, για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό "Κάμπος", οικοδόμημα του Ναυάρχου Ορλώφ, προς τιμήν της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έργο το οποίο έφερε σε πέρας με σύντονες και τελεσφόρες ενέργειες ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Επηκολούθησε η λιτάνευση της αγίας Εικόνος υπό καταρρακτώδη βροχή και ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του κατά τη δέηση στην εξέδρα "Παντανάσσης" παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για τους γονείς του φοιτητή Ευάγγελου Γιακουμάκη, αλλά και για τους συγγενείς των θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στις Γαλλικές Άλπεις, και για κάθε ψυχή που θλίβεται και ζητεί παραμυθία.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email