«ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ» ΑΝΩΤ. KATHXHTIKΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’, ο Υπεύθυνος του Ανωτέρου και Μέσου Κατηχητικού Σχολείου προσκάλεσε για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, ομιλητές, Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Μυκόνου, οι οποίοι ανέπτυξαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα στους μαθητές μας. Έτσι την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 22 Μαρτίου, στο Διενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας, που βρίσκεται στο «Γουμενιώ», είχαμε την μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε την ελλογιμωτάτη κα. Ειρήνη Σαμιωτάκη, καθηγήτρια Φιλόλογο.

Το θέμα ομιλίας της ήταν: «Τα Ιστορικά γεγονότα που ταλάνισαν την ζωή της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Εικονομαχίας». Αφενός, τα πολλά πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο την μεγάλη αυτή χρονική περίοδο, (726-842 μ.Χ.) σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική προβολή και παρουσίαση διαφανειών, αφετέρου η εκπαιδευτική μεταδοτικότητα  και ρητορική δεινότητα της ομιλήτριας  καθήλωσαν τους μαθητές μας, οι οποίοι στο τέλος εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το θέμα που αναπτύχθηκε και την καταχειροκρότησαν.

Προ του τέλους της ομιλίας ο Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ευχαρίστησε την κα. Ειρήνη Σαμιωτάκη   για τα όσα ενδιαφέροντα ιστορικά, πολιτικά και θεολογικά γεγονότα, ανέφερε στα παιδιά, και της εξέφρασε την επιθυμία να ομιλήσει στους μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και σε κάποια άλλη συνάντηση.  

Η κα. Σαμιωτάκη ήταν η τελευταία ομιλήτρια για την φετινή Κατηχητική περίοδο καθότι την επομένη Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 29 Μαρτίου, την ώρα της συνάντησης θα τελεσθεί υπέρ υγείας και διαφωτίσεως της σπουδαζούσης και μαθητιώσας νεότητος, η Ακολουθία της Παράκλησης στον Ι. Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, όπου φιλοξενείται για την περίοδο της φετινής Μ. Τεσσαρακοστής το ιερό και σεβάσμιο Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής.  


Εκτύπωση   Email