ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΣΤΟΝ Ι.ΜΤΡ.ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, κάτω από το τρεμάμενο  φως των κεριών και των κανδηλιών και με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε χθες βράδυ, η από ετών καθιερωθείσα ολονυκτία προς τιμήν  της Κυρίας Θεοτόκου της επιλεγομένης Τουρλιανής, που φέτος φιλοξενείται, για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς.   

Προηγουμένως είχε τελεσθεί, στον κατάμεστο από πιστούς Ναό μας,  η Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Λυκούρη, Εκπαιδευτικό, Θεολόγο-Λογοθεραπευτή, ο οποίος ομίλησε διδακτικότατα για το Πανσεβάσμιο πρόσωπο της Θεοτόκου, ενώ τους Θεομητορικούς ύμνους απέδωσε μελωδικότατα ο Εκπαιδευτικός –Χημικός κ. Στέλιος Μπρίγγος, Αντιπεριφερειάρχης.    

Στις 10.00μ.μ. άρχισε ο πολυιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο συμμετείχαν οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πατέρες  των άλλων ενοριών και κατά την διάρκεια του Όρθρου τέθηκαν προς προσκύνηση τα χαριτόβρυτα λείψανα τα οποία φυλάσσονται στο Σκευοφυλάκιο του Αγίου Βήματος.  Συγκινητική υπήρξε η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της Λειτουργικής Προσευχής προσέρχονταν στο Ναό. Στο σύντομο κήρυγμά μας ομιλήσαμε για την δύναμη της Προσευχής και ευχαριστήσαμε τους συμπροσευχομένους αδελφούς μας Πρεσβυτέρους οι οποίοι παρά τον κάματο της ημέρας παρέμειναν όλη νύχτα στις Λειτουργικές Ακολουθίες.   

 


Εκτύπωση   Email