ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

Την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε ο ειδικός κύκλος για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή των Πνευματικών Συναντήσεων Ενηλίκων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, που πραγματοποιούνταν αμέσως μετά την Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, τις οποίες παρακαλούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί πιστοί.

Η έναρξη έγινε την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, κατά την οποία ο Εφημέριος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ανέλυσε το περιεχόμενο της ευχής του Οσίου Εφραίμ.

Τις επόμενες τρεις Τετάρτες, εισηγητής ήταν ο Γραμματέας  της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος,ο οποίος ανέπτυξε κατά σειράν τους τρεις αναβαθμούς προς τη μετοχή στην Ανάσταση του Κυρίου, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη, με διαλογικό τρόπο, θέτοντας ερωτήσεις στους παρισταμένους και απαντώντας σε απορίες και προβληματισμούς τους.

Την τελευταία Συνάντηση παρακολούθησε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του για καλή συνέχεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Τέλος, ο Εφημέριος, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους και, ιδιαίτερα, τον κ. Αλεξ. Μαρκουίζο για τη διαρκή και έμπρακτη μέριμνα και αγάπη του προς τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Ερμουπόλεως Αγίου Νικολάου.

Ακολούθως, στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού προσφέρθηκε μικρό κέρασμα.       


Εκτύπωση   Email