ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΡΟΥ & ΑΘΗΝΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην Εορταστική Εκδήλωση της "Κίνησης Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος", στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, διακεκριμένου Ορθοπεδικού ιατρού κ. Στεφ. Προβελέγγιου, με κεντρικό θέμα " O Επίσκοπος στις Χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες" .
Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος με θεολογικό και πατερικό λόγο τεκμηρίωσε τη θέση του Επισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως σημείου έκφρασης της ενότητας και ως προεξάρχοντος της Ευχαριστιακής Συνάξεως.

Εκ μέρους της ΡΚαθολικής Εκκλησίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ. Σεβαστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωταρχική διακονία του Επισκόπου, στο έργο της Κατηχήσεως του λαού και της ασκήσεως ποιμαντικής μερίμνης.

Ο εκπρόσωπος των Ευαγγελικών, αιδέσιμος κ. Πέτρος μίλησε για την Πρεσβυτερική αντίληψη περί του τρόπου διοικήσεως της Ευαγγελικής Κοινότητας. 
Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως τιμήθηκαν με αναμνηστικά δώρα οι Σεβασμιώτατοι πρώην Επίσκοποι των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ.Νικόλαος και Σύρου κ. Φραγκίσκος, οι οποίοι και ευχαρίστησαν για την προσγενομένη προς αυτούς τιμή, καθώς και το μέλος της Κίνησης,  Δικηγόρος κ. Γασπαράκης, με τιμητική πλακέττα, για τις υπηρεσίες του.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των εν Αθήναις Συριανών κ. Δημ. Βαφίας, ο Καθηγητής κ. Αριστ. Πανώτης, ΚΛηρικοί, Εκπαιδευτικοί και πολλοί πιστοί.  


Εκτύπωση   Email