Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', επιστρέψας με σκάφος από τη Σίφνο, εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, στο λόφο του Βροντάδου,στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου και παρουσία πλήθους πιστών και των μαθητών του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας, με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αντίπα, Γέροντα του Ιβηρητικού Κελλίου της Αγίας Άννης, Καρυών Αγίου Όρους.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αντίπας, αναπτύσσων το  θέμα "Διώκετε τον Αγιασμόν", αναφέρθηκε στα στοιχεία-οδοδείκτες στην πορεία κάθε πιστού προς την αγιότητα, τη συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, την Πίστη, την ατομική και επ` Εκκλησία Προσευχή και την Αγάπη, και απηύθυνε νουθεσίες προς τους γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τον π. Αντίπα για την παρουσία του στη Σύρο, τη συμμετοχή του στην Ακουλουθία των Χαιρετισμών την Παρασκευή, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, την ιερουργία του σήμερα το πρωί στον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού Παρακοπὴς και την πνευματική ομιλία του το απόγευμα, και τον παρεκάλεσε να προσεύχεται από το "Περιβόλι της Παναγίας" για τον Κλὴρο και το λαό της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας διενεμήθησαν στους παρισταμένους μικροί Σταυροί και κλάδοι δενδρολίβανου.


Εκτύπωση   Email