Η ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι.ΜΗΤΡ. ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, όπου φιλοξενείται φέτος,  κατά το επιχώριο έθος το ιερό και σεβάσμιο εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ιερούργησε σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Κελεμπέκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών.

Στο σύντομο κήρυγμά του, προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο Β’, «τον Άγγελο της Τοπικής μας Εκκλησίας» καθώς και τον Αιδεσιμολ. Πρωθιερέα του Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την φιλάδελφη και τιμητική πρόσκλησή του στην αρχοντική και ανεμόεσσα Μύκονο.

Εν κατακλείδι ο Αιδεσιμολογιώτατος  ευχήθηκε στους χριστιανούς κάθε ευλογία και δύναμη για να διατηρούν, να διακρατούν και να μαρτυρούν σε δίσεκτους χρόνους και καιρούς το «Πνευματικό πρόσωπο και την Ορθόδοξη φυσιογνωμία της νήσου Μυκόνου».

Κατά την διανομή του Αντιδώρου, προσφέρθηκαν στους πιστούς και λουλούδια από τον Τίμιο Σταυρό τα οποία είχαν προευπρεπίσει οι κυρίες του Ναού.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης ετέλεσε την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και προ του τέλους  ομίλησε διδακτικώτατα για την θυσία της Εσταυρωμένης Αγάπης, λέγοντας χαρακτηριστικά «…Τι περισσότερο θέλουμε για πειστούμε ότι ο Θεός μας αγαπά; Αφού  Κύριος από αγάπη για μας χαμήλωσε τους ουρανούς και κατέβηκε για να μας συναντήσει στον Σταυρό…»!  

Στην συνέχεια συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, και τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού ετέλεσαν την Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. 


Εκτύπωση   Email