ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Στον πάλαι ποτέ  Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε απόψε Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου  Β' , συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της νήσου, παρουσία πλήθους ευσεβών Μυκονίων.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και θεολογικώτατα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε κάθε εποχή έχει τους μάρτυρές της, οι οποίοι καλούνται να μείνουν πιστοί στο Χριστό, αντιμετωπίζοντας και φόβητρα και θέλγητρα, επισημαίνοντας, όμως, ότι "ενώ τα φόβητρα δεν έχουν σε κάθε εποχή την ένταση και την αγριότητα της εποχής των μεγάλων διωγμών, που τυράννησαν και καταταλαιπώρησαν την Εκκλησία, τα θέλγητρα, όμως, είναι πάντοτε παρόντα, πάντα τα ίδια, πάντα ελκυστικά και επικίνδυνα για τους πιστούς". Αναφερόμενος δε στη γυμνότητα πολλών Αγίων την ώρα του μαρτυρίου και του θανάτου τους, υπογράμμισε ότι αυτή η γυμνότητα συμβολίζει την αποβολή κάθε φθαρτής και αμαρτωλής επιθυμίας και την ένδυση με το άκτιστο φως του Χριστού.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον ως άνω Ιερό Ναό, στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τα οποία κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος το 2011, από την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης, σημερινής Χόμς, της Συρίας,προσφερθέντα σ` αυτόν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εμμέσης κ. Γεώργιο.


Εκτύπωση   Email