Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κ. ΜΑΞΙΜΟ

Ο λαός των Ιωαννίνων κατέκλυσε εχτές τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο ετελέσθη τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μαξίμου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου, προεξάρχοντος και τον θείο λόγο κηρύξαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β', συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και του εορτάζοντος Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θεολογία του Οσίου Μαξίμου, περί της σχέσεως του ανθρώπου με τη φύση και την αναγωγή του, μέσω αυτής προς το Θεό, αλλά και στη μέχρις εσχάτων εμμονή του στο δόγμα των Δύο Θελήσεων του Ιησού Χριστού.

Συνεχάρη, επίσης, το λαό των Ιωαννίνων για την αγάπη του προς τον Ποιμενάρχη του,του οποίου την εργώδη και ακαταπόνητη δραστηριότητα και την ανύστακτη ποιμαντική μέριμνα ιδιαιτέρως εξήρε, ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Θεό, διότι ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος κοσμεί το ιερό Σώμα της Ιεραρχίας και κάλεσε το λαό των Ιωαννίνων να στηρίζει με τις προσευχές του τον Ποιμενάρχη του.


Εκτύπωση   Email