ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “ΕΡΜΗΣ” το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιανουαρίου, οι ιερείς και όλα τα στελέχη και οι συνεργάτες του κοινωνικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, καθώς και τα μέλη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, συμμετείχαν στην καθιερωμένη σύναξη στην αρχή κάθε νέου έτους, η οποία, όπως και τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει και επιστημονική ομιλία του διακεκριμένου Συριανού Επιστήμονα, Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, κ. Στέφανου Χανδακά, Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονικού Συνεργάτη του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ».

Στην Εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, οι οποίοι απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές, ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Σύρου και Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Γ. Θεοφιλογιαννάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο επί τιμή Νομάρχης κ. Δ. Μπάιλας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βακόνδιος, ο οποίος, ωσαύτως, χαιρέτισε την εκδήλωση.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέφανος Χανδακάς ανέπτυξε με επιστημονική σαφήνεια, απλότητα και παραστατικότητα, διά ταυτόχρονης προβολής κατατοπιστικών διαφανειών, ενδιαφέρον επιστημονικό θέμα, σχετικό με τις νέες δυνατότητες, που προσφέρει η ρομποτική ιατρική στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Ακολούθως, η υπεύθυνη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, ακαταπόνητη κα Αλεξάνδρα Φετουρή, αναφέρθηκε στο επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη στήριξή του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', υπό τις ιαχές “άξιος”, εξ αφορμής της εγγιζούσης 14ης επετείου από της ενθρονίσεώς του στην Ερμούπολη (19 Ιανουαρίου 2002), αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους παρισταμένους συνεργάτες του, για τη συνεισφορά τους σε όλες τις πτυχές και εκφάνσεις του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Σύρο, και ειδικώτερα στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο “Στην Παλάμη του Θεού”, τη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, το Κέντρο Μέριμνας για την Οικογένεια και τη Σχολή Γονέων, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Σύρου, το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως 95,4 FM, Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Βιβλιοπωλείο “Θεογνωσία”, το Εργαστήριο Αγιογραφίας, το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιερὰς Μητροπόλεως, τους συνεργούς του στο ποιμαντικό έργο, τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους Υπευθύνους των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και τους εργαζομένους στο Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκανε έναν απολογισμό του πολυεπίπεδου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά ταύτα, ευλογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιττα, την οποία έκοψε, κατά το επικρατήσαν τα τελευταία χρόνια έθος, η μικρή θυγατέρα του Ιατρού- Ομιλητή, Αλεξάνδρα Στεφάνου Χανδακά, μαζί άλλα παιδιά, που παρίσταντο, ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών Σύρου έψαλε επίκαιρα άσματα.

Η Εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μέλη του ιστορικού Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.


Εκτύπωση   Email