ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, στην περιοχή της Λίμνης, τελέσαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον εόρτιο πανηγυρικό εσπερινό. Κατά την διάρκεια του σύντομου κηρύγματός μας αναφερθήκαμε στην Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου μας, που δηλώνει ότι ο Χριστός μας υπήρξε τέλειος Θεός αλλά και τέλειος άνθρωπος. Καθώς επίσης και στην ζωή του Μεγάλου Ιεράρχου και Καππαδόκου Πατέρα.

Μετά την απόλυση, ο π. Πέτρος Μαραγκός πήρε φως από την ακοίμητη κανδήλα του Αγίου και το μεταλαμπάδευσε στα φαναράκια που είχαν προσκομίσει οι πιστοί για να συνοδεύσουν την εικόνα του Αγίου στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, όπου την κυριώνυμη  ημέρα θα τελεσθεί η Θ. Λειτουργία, ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου και τα τοπικά κάλαντα.

Το πρωί με ασταμάτητη βροχή και ψύχος υποδεχθήκαμε εν πληθούση εκκλησία την πρώτη ημέρα του νέου έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς. Μετά την Θ. Λειτουργία τελέσθηκε η δοξολογία του νέου έτους και ευλογήσαμε την Αγιοβασιλειόπιτα της ενορίας μας, μεταφέραμε τις εόρτιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, και ευχηθήκαμε σε όλους τους παρευρισκομένους και συμπροσευχομένους αδελφούς μας χρόνια πολλά, ευλογημένα και ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος από τις ευλογίες του Θεού.

Ιδιαιτέρως ευχαριστήσαμε για την συνευχητική παρουσία του, τον κ. Στέλιο Μπρίγγο, Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχο Μυκόνου. Ο νεαρός Δημήτρης Κουσαθανάς βρήκε τον "τυχερό" αριθμό, μετά από κλήρωση και παρέλαβε το αναμνηστικό της ημέρας. Μετά την διανομή της Αγιοβασιλειόπιτας και ενός ημερολογίου τσέπης, έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μεταφέραμε την εικόνα του Αγίου Βασιλείου στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του.

Φωτογραφίες: Αντώνης Κουτσούκος


Εκτύπωση   Email