ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΥΧΕΣ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' σήμερα το πρωί τέλεσε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως την Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, τους ύμνους της οποίας απέδωσε η φημισμένη Χορωδία του Ναού, με τη συμμετοχή του τενόρου της Χορωδίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Καρύτση, και προέστη της Δοξολογίας επί τω νέω έτει, παρουσία του Επισκόπου Ρκαθολικών Σύρου κ. Πέτρου, των Αρχών και των τα πρώτα φερόντων και εκπροσώπων του Στρατού, του Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προ της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας του Ναού, διένειμε ευλογίες και μικρές εικόνες του Αγίου στο εκκλησίασμα, ενώ η Χορωδία απέδιδε τοπικά παραδοσιακά άσματα, και ευχήθηκε στους πιστούς για το νέο έτος.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεωργιου Λεονταρίτη, όπου, κατά το έθος, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των εργαζομένων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ευχήθηκε σ` αυτόν και, δι` αυτού, στον Περιφερειάρχη Ν. Αγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργου τους.

Αμέσως μετά μετέβη στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, στην Αίθουσα του Θρόνου του οποίου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα παρουσία όλων των Εφημερίων της νήσου και του Επισκόπου των Ρκαθολικών κ. Πέτρου.

Κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έκανε ένα σύντομο απολογισμό του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στη γενναία χορηγία Μυκονίου Επιχειρηματία για την υλοποίηση του Προγράμματος Φοιτητικής Μέριμνας, στο οποίο έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει αιτήσεις 50 φοιτητές, ευχαρίστησε τους Εφημερίους για τη συνέργειά τους στην επιτέλεση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και ζήτησε τις προσευχές και τη στήριξή τους για την επιτυχία και επέκταση των ποιμαντικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως και το 2015.

Το απόγευμα, μετέβη στον Ρκαθολικό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου, στην Άνω Σύρο, όπου ευχήθηκε στους Επισκόπους κ.κ. Φραγκίσκο και Πέτρο και το πλήρωμα της Ρκαθπλικής Εκκλησίας στη Σύρο για το Νέο Έτος, ευχόμενος να κυριαρχήσει η αγάπη του Θεού στην καρδιά των ανθρώπων, που θα αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου την εικόνα του Θεού.

Αύριο το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ευλογήσει την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Ιανουαρίου αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσει ποιμαντική περιοδεία στην Άνδρο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.


Εκτύπωση   Email