ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, οι μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν την εορταστική εκδήλωση τους για τα Χριστούγεννα. Την εορτή προλόγισε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκης, καλωσορίζοντας τους γονείς των παιδιών μας. Οι μαθητές του κατώτερου κατηχητικού σχολείου απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα και οι μαθητές του μέσου και Ανώτερου Κατηχητικού τμήματος ανέγνωσαν πεζά κείμενα.

Αμέσως μετά ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία τους. Ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που έγιναν και για αυτές που πρόκειται να γίνουν κατά το τρέχον εκκλησιαστικό έτος και ευχαρίστησε από καρδιάς τους συνεργάτες του στην Κατηχητική Διακονία. Στην συνέχεια προβλήθηκε μια εκλεκτή ταινία μικρού μήκους με θέμα " Πίστη και προσευχή.

Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ Βασίλειος Τζανιδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου συνεχάρη τα παιδιά για την όμορφη εορτή τους, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β. Πριν την λήξη της εορτής όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα παραδοσιακά Κάλαντα της Μυκόνου και ο " Άγιος Βασίλης" προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους λιχουδιές και γλυκίσματα. Με την λήξη της εορτής οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν πλούσια παραδοσιακή δοχή με σπιτικά νηστίσιμα γλυκά.


Εκτύπωση   Email