Η ΑΡΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΤΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ Δ΄

     Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου Δ΄ και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, παρουσία του Δημάρχου της πόλεως, των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

    Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο και την προσφορά της Εκκλησίας ως σωστικής κιβωτού και ως σημείου αναφοράς της ενότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών, καθώς και την παρουσία της στην κοινωνία  και την προσφορά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ακολουθώντας την περί Εκκλησίας Θεολογία του Αγίου Ιγνατίου, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο Δ΄.

    Αύριο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα υποδεχθεί στη Μύκονο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, αφιχθησόμενο στο νησί, προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου, του Μυκονίου, που θα τελεσθεί την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου.


Εκτύπωση   Email