Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

      Στο ευρισκόμενο εντός του Μητροπολιτικού Μεγάλου Ερμουπόλεως Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος τελέσθηκε χθες Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου υπό Κληρικών της Σύρου, μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στους δικαιούχους φοιτητές τις υποτροφίες του "Αρτεμείου Κοινωφελούς Ιδρύματος.

    Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο των επτά αοιδίμων προκατόχων του, οι οποίοι έζησαν στο Επισκοπείο, και ομίλησε για τον σήμερα εορταζόμενο "φίλο της αρετής" Άγιο Φιλάρετο τον Ελεήμονα, μιμητής του οποίου υπήρξε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Σύρου Φιλάρετος (Ιωαννίδης) ο Βατοπαιδινός.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στην αείμνηστη Γεωργία Αρτέμη, η οποία συνέστησε το θεσμό των υποτροφιών και εξήγγειλε την απόφασή του να αναγορευθεί η ημέρα του Αγίου Δημητρίου, ημέρα των Ευεργετών της Σύρου, υπέρ αναπαύσεως των οποίων θα τελείται μνημόσυνο.

    Συνεχάρη, τέλος, τους φοιτητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξέφρασε την οδύνη του για το γεγονός ότι οι επικρατούσες στην Πατρίδα μας συνθήκες αναγκάζουν τους μορφωμένους νέους να την εγκαταλείπουν, στερώντας την από τις γνώσεις, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητά τους.

     Σήμερα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως όπου εχτές, αργά το βράδυ, μεταφέρθηκε η ι.εικόνα του Αγίου Φιλαρέτου. 


Εκτύπωση   Email